Nu op Spotify: Nieuw Uit Gelderland

Volg de lijst en hoor altijd de nieuwste muziek van Gelderse bodem
In de Spotify-lijst Nieuw Uit Gelderland vind je wekelijks de nieuwste releases van Gelderse bodem. De lijst wordt bijgehouden door Poppunt Gelderland in samenwerking met mediapartner 3voor12 Gelderland. Artiesten kunnen ook zelf hun nieuwe muziek aanmelden voor de playlist.

Oproep: wie wordt de eerste Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid?

Schrijf je in en win een tour langs Gelderse festivals op 5 mei
Iedereen kent ze wel: de Nederlandse topartiesten die per helikopter langs de veertien Bevrijdingsfestivals gaan. Vanwege het bijzondere feit dat we dit jaar 75 jaar vrijheid vieren, komt er dit jaar ook een Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid. Deze artiest krijgt de kans aankomende 5 mei zijn of haar muzikale boodschap te laten horen op verschillende festivals, met als hoogtepunt het officiële Bevrijdingsfestival in Wageningen met meer dan 100.000 bezoekers.

Wie verdient er volgens jou een 3voor12 Gelderland Award?

Stem mee en check de top van de Gelderse popmuziek op 11 januari in Luxor Live
Zaterdag 11 januari 2020 is de derde editie van de 3voor12 Gelderland Awards in Luxor Live, Arnhem. Tijdens deze awardshow wordt teruggeblikt op de ontwikkelingen in de Gelderse popmuziek van de afgelopen twee jaar en worden prijzen uitgereikt aan artiesten, fotografen, videomakers en organisatoren

Showcasefestival Booster opent inschrijving voor Gelderse artiesten

Een kans voor opkomende acts om zich te presenteren aan de Nederlandse muziekindustrie
Booster Festival en Poppunt Gelderland slaan de handen ineen: dit jaar kunnen Gelderse artiesten zich voor het eerst ook inschrijven voor hét showcasefestival van Oost-Nederland. Na zes edities is het festival in Enschede uitgegroeid tot de plek waar veelbelovende acts uit het oosten zich kunnen presenteren aan de Nederlandse muziekindustrie en het publiek. Booster Festival vindt plaats op zaterdag 4 april 2020 en bestaat uit een conferentie en een showcasefestival. Inschrijven kan de hele maand november.

Inschrijving Nieuwe Electronische Waar 2020 geopend

Maak kans op een jaar lang intensieve support voor je muzikale carrière
Maak jij je eigen muziek? Wil je jezelf verder ontwikkelen, een netwerk van professionals tot je beschikking hebben en een volgende stap in je muziekcarrière maken? En kom je uit Overijssel of Gelderland? Dan is dit je kans! Tot en met 28 november hebben producers uit Oost-Nederland de tijd om hun beste track op te sturen voor NEW 2020. 

Terugblik: Poppunt Gelderland x Valkhof Festival

Gelders talent live in actie op 'metal maandag' in Nijmegen
Even nagenieten van onze avond op Valkhof Festival: veel nieuwsgierige en genietende bezoekers bij Chauffeur, Mouflon en Bieldermann en tussendoor volop rondzwaaiende armen en benen bij de dj-sets van Shaemless, Paracetamøl, Bismut en Vain Louie. Bekijk hier de foto’s en de aftermovie:

Nieuwe concertreeks Gelders Goed presenteert muzikaal talent live in actie

Bekijk vanaf september ieder kwartaal de beste acts van Gelderse bodem in de DRU Cultuurfabriek
Met trots supporten wij een gloednieuwe concertreeks: Gelders Goed. Een initiatief van DRU Cultuurfabriek, 3voor12 Gelderland en Where The Bands Are waarbij ieder kwartaal drie opkomende talenten uit onze provincie live te zien zijn in Ulft. De geluidsopnames van die avond worden professioneel gemixt en gemasterd en zullen te horen zijn op de radio en op een live-plaat waarop van iedere artiest één track zal worden uitgebracht. De eerste editie is op vrijdag 27 september: